Tips og idéer
Gode råd
Farvevalg
Hvilken facade har mit hus?
Vedligeholdelse
Skader
Facadeisolering
Spørgsmål og svar
Pressemeddelelser
Spørg HP
Nyttige links

Hvilken facadetype har mit hus?

Inden du tager den store beslutning om, hvilken facademaling du skal vælge til dit hus, er det en god idé, at du undersøger nøje, hvilken facadetype du har, hvilket materiale den er lavet af og sidst men ikke mindst, om den har været behandlet tidligere med facademaling eller lignende produkter.

Mineralske facader er enten en ubehandlet overflade af mursten, tegl, letbeton, beton, kalksandsten, lecablokke eller lignende, eller det er en pudset overflade med cementmørtel eller kalkmørtel.

Ikke mineralske facader er typisk facader af ovenstående materialer, der har været behandlet med akrylplast maling, olieemulsionsmaling, silikonebaserede imprægneringer og malinger. Eller det er facader af andre materialer som træ, stålplader etc.Rene mineralske overflader er de mest diffusionsåbne, dvs. at muren kan ånde.

Den fugt der naturligt optages i et murværk skal forholdsvis let og ubesværet kunne passere ud gennem muren uden at blive stoppet af den yderste behandling, det er denne egenskab man kalder for diffusionsåben.

Det er typisk ved facader, der er behandlet med meget lukkede malinger, at man ser afskalninger i malingen, da der her let kommer ophobninger af fugt/vand på bagsiden af malingen, som derved med tiden slipper sit tag i muren. Det er derfor vigtigt at du i dit valg af maling har dette med i overvejelserne.

Har du en facade der er blevet malet med en af disse mere lukkede malinger, og du vælger at overmale denne uden at rense det gamle maling helt i bund, skal du være omhyggelig med ikke at anvende en malingstype, der yderligere forhindrer muren i at ånde.

Du skal også være opmærksom på at du afhængig af hvilken type facade du har, må vente med at male facaden til den er klar, det vil sige til underlaget er afhærdet og tørt.

Spørg H.P.

Har du spørgsmål, så kontakt H.P.

 

  +45 86 61 22 99
     
  mail@skalflex.dk

 

Hent brochure her:

   Gør det Let
Skalflex A/S Industrivej 20 B 8800 Viborg Tlf: +45 8661 2299 Fax: +45 8661 2199
© Copyright 2010 Skalflex A/S | webbureau easynet